کنفرانس تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن برای افغانستان

امروز، 16 اکتبر 2023، هفته جهانی تغییر اقلیم آغاز می شود. به همین منظور، دفتر ارتباط (TLO) و پلتفرم هماهنگی اقلیم و محیط زیست (CECOP) کنفرانسی را در هوتل کابل سرینا تحت عنوان "تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن برای افغانستان" برگزار کردند.

کنفرانس تغییرات اقلیمی که امروز برگزار شد با موفقیت بزرگی همراه بود. این فرصتی استثنائی برای کارشناسان، محققان و مقامات حکومتی در این زمینه بود تا گرد هم آیند و دیدگاه خود را در مورد موضوع مبرم تغییرات اقلیمی به اشتراک بگذارند. در این کنفرانس حدود 200 تن به شکل حضوری و 60 تن دیگر نیز به شکل مجازی اشتراک کردند. شرکت کنندگان شامل سازمان های غیردولتی ملی و بین المللی، فعالان محیط زیست، استادان پوهنتون، مقامات مربوطه، شرکاء بین المللی (اتحادیه اروپا، سازمان ملل، و نهادهای بین المللی دیگر) و رسانه ها بودند. بحث ها قابل تامل و روشنگر بود و همه شرکت کنندگان با درک عمیق تری از چالش هایی که با آن روبرو هستیم و فرصت های اقدام در افغانستان دست یافتند. این کنفرانس گواهی بر اهمیت همکاری با یکدیگر برای رسیدگی به موضوع فوری تغییرات اقلیمی بود.

بحث و موضوع اصلی کنفرانس حول تأثیرات هولناک تغییرات اقلیمی و نحوه همکاری ما برای مبارزه با آنها بود. این کنفرانس با ارائه سخنرانی‌ها و ارائه‌های آموزنده توسط متخصصان این عرصه، بینش و دانشی را ارائه کرد که می‌تواند به ما در درک بهتر چالش‌هایی که با آن روبرو هستیم و راه‌حل‌هایی که می‌توانیم دنبال کنیم، کمک کند. سخنرانان تاکید کردند که افغانستان در حال حاضر با پیامدهای خطرناک تغییرات اقلیمی مواجه است و انتظار می‌رود که این تأثیرات در سال‌های آینده بدتر شود. افزایش درجه حرارت، خشکسالی های طولانی مدت، سیل های مکرر و شدیدتر و ذوب شدن یخچال ها برخی از مهم ترین تأثیرات تغییرات اقلیمی هستند که در این کنفرانس مورد بحث قرار گرفتند. این تغییرات پیامدهای جدی برای اقتصاد افغانستان، منابع آب، زراعت و صحت انسان دارد.

در کوتاه مدت، سخنرانان بر برخی راه حل ها برای کاهش اثرات تغییر اقلیم در افغانستان از جمله توسعه محصولات مقاوم در برابر خشکسالی، بهبود مدیریت منابع طبیعی مخصوصا آب و سیستم های آبیاری، و سرمایه گذاری در سیستم های هشدار اولیه و آمادگی در برابر حوادث تاکید کردند. علاوه بر این، شرکاء می توانند کمپاین های آموزشی و آگاهی دهی را برای کمک به مردم در درک اهمیت کاهش تولید کاربن و حفظ منابع طبیعی ترویج کنند.

با این حال، در دراز مدت، افغانستان به یک استراتژی جامع و پایدار سازگاری و کاهش تغییرات اقلیمی نیاز دارد. این استراتژی باید بر ارتقای انرژی های تجدیدپذیر و سرمایه گذاری در زیرساخت های مقاوم در برابر اقلیم متمرکز باشد. علاوه بر این، مقامات محلی می‌توانند با سایر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی برای تأمین بودجه و حمایت تخنیکی برای برنامه‌های سازگاری و کاهش تغییرات اقلیمی همکاری کنند.

در خاتمه، کنفرانس با جمع بندی این نکته خاتمه یافت که پرداختن به اثرات تغییر اقلیم در افغانستان نیازمند تلاش هماهنگ همه شرکاء است. افغانستان با انجام اقدامات کنونی می تواند به کاهش بدترین پیامد تغییرات اقلیمی و ساختن آینده ای پایدارتر برای مردم خود کمک کند.

Add a Comment

Your email address will not be published.