
برگزاری سمینار علمی در رابطه با محیط زیست و تغییر اقلیم
به روز دوشنبه ۱۴ قوس ۱۴۰۱، دفتر ارتباط (TLO) و شبکهی نظارت از محیط زیست و منابع طبیعی (ENRMN) سمیناری را تحت عنوان محیط زیست و تغییر اقلیم، با اشتراک ۱۴۰تن از، استادان پوهنتون، محصلان ، فعالان محیط زیست و مقامهای حکومتی در هوتل پارک ستار در کابل برگزار کرد.
هدف این برنامه بلند بردن سطح آگاهی محصلین و فعالین محیط زیست در مورد تغییرات اقلیم، اثرات آن بالای منابع آبی کشور، تاثیرات آن بالای زراعت افغانستان و همچنان مصرف گرایی سبز بود.
در آغاز برنامه، محمد امان الدین امانیار رییس ریاست جنگلات وزارت زراعت با صحبت در رابطه با تاثیرات تغییرات اقلیمی روی سکتور زراعت و جنگلات اظهار داشت که اثرات تغییرات اقلیمی بالای تمام سکتورها، به ویژه سکتور زراعت و جنگلات به وضوح قابل مشاهده است. به گفتهی وی ساحهی پوشش جنگلاتی افغانستان ۲ درصد تخمین شده بود اما، آمار جدید ادارهی فضایی اتحادیهی اروپا نشان میدهد ساحهی پوشش جنگلاتی افغانستان به ۰،۷ درصد کاهش یافته است که بدون شک از ناحیهی تغییرات اقلیمی متاثر شده است.
پس از آن پوهاند عبدالغیاث صافی، رییس پوهنځی زمینشناسی پوهنتون کابل با ارایهی پریزنتیشنی در رابطه با تاثیرات تغییر اقلیم بر منابع آبی افغانستان افزود، اقلیم بر علاوهی موجودات زنده بر موجودات غیر زنده نیز اثر دارد. به گفتهی او افغانستان به علت کوهستانی بودن آن به نواحی اقلیمی مختلف تقسیم شده که میتوان هفت نوع اقلیم را به وضوح در آن مشاهده کرد. ضمن آن در مورد حوزه های آبی افغانستان میگوید حوزه های آبی اهمیت به خصوص خویش را دارند که از جمله حوزهی آمو بیشترین مقدار آب را دارا است و حوزه آبی هلمند بیشترین اهمیت را در سکتور زراعت دارد، همچنان حوزه آبی کابل از اهمیت بالای اقتصادی برخوردار است.
سپس انجینیر عزت الله صدیقی، رییس موسسه REHA و معین اسبق اداره ملی حفاظت محیط زیست پرزنتیشنی را تحت عنوان مذاکرات اقلیمی و مفاد COP27 برای افغانستان ارایه کرد. وی میگوید نشست COP نشستی است که از سرتاسر جهان رهبران و فعالان محیط زیستی گردهم آمده و در رابطه به چالشهای موجود محیط زیستی و راهحلهای آن بحث کرده و تصامیمی را اتخاذ میکنند که اثرهای منفی تغییر اقلیم را کاهش دهند.
سید احمد خالد صاحب زاده، رییس ریاست علفچرهای وزارت زراعت پرزنتیشنی را در مورد اثرات تغییر اقلیم بر سکتور زراعت افغانستان، ارایه کرد. وی افزود، تغییرات اقلیمی سبب کاهش در مقدار اوسط بارندگی و منجر به کاهش مساحت علفچرها شدهاست و همچنان ۲۵ ولسوالی با خشکسالی حاد مواجه است. افغانستان سالانه نیازمند 13 میلیون تُن علوفه میباشد اما مقدار تولید آن ۱۰ میلیون تن است که شکاف ۳ میلیون تنی را نشان میدهد.
این برنامه با ارایه پرزنتیشن از پوهنیار سیدکاظم هاشمی، عضو شبکه نظارت از محیط زیست و منابع طبیعی و استاد پوهنتون کابل در مورد مصرف گرایی سبز و نقش شهروندان در کاهش اثرات منفی تغییر اقلیمی به پایان رسید.
برای دانلود پرزنتیشن ها این سمینار به لیک ذیل مراجعه کنید.




























